"Een tweede kans. Die had ik wel nodig"
Dylan ontdekt de kracht in zichzelf

Stoot helpt jongvolwassenen in kwetsbare situaties om de kracht in zichzelf te ontdekken door middel van sport. Eén van die jongeren was Dylan. Bekijk hieronder het verhaal van Dylan in 90 seconden video. Of lees het uitgebreide verhaal over hoe hij Stoot ervaren heeft.

“Voordat ik bij Stoot terechtkwam, toen ging het niet zo lekker met me. Ik zat eigenlijk vooral veel thuis. Maar op een gegeven moment dacht ik: nu moet ik echt weer iets gaan doen. Elke dag thuis zitten daar help je jezelf namelijk ook niet mee. Toen ben ik dus met Stoot in contact gekomen.

Mijn begeleider Erik-Jan raadde Stoot aan bij mij. Ik wilde in die tijd namelijk heel graag sporten, maar op dat moment waren er geen financiële middelen om dit te doen. Bij Stoot heb ik toen kort meegelopen op proef, kijken of het klikte, en daarna ben ik direct voor de sportkaart gegaan. De volle 12 weken het programma in. Dat was wel heel zwaar, na zo’n lange tijd weer een keer de sportschool in gaan! En de personal trainers die matten je soms ook wel echt af! Maar nooit te hard hoor! Ze houden wel rekening met je. En dat doen ze eigenlijk op alle vlakken.

"Een tweede kans. Die had ik wel nodig"

Om mijn sportkaart te verdienen moest ik meer doen dan alleen op de trainingen komen. Zo leren ze je bijvoorbeeld ook gezonde maaltijden koken of moet je meehelpen met de organisatie van een groot event. Dit heeft me wel echt geholpen in mijn dagelijks leven. En uiteindelijk leverde me het ook nog een jaarlidmaatschap cadeau op.

Dankij de fitness ging ik ook nadenken over wat ik verder weer wilde met mijn leven. Ik had weer energie over. Toen ben ik begonnen aan de opleiding tot beveiliger. Daar heb ik hopelijk direct iets aan mijn opgebouwde kracht van het fitnessen! Uiteindelijk is mijn droom om bij de Politie te gaan werken. Daar werk ik nu naar toe.

Zonder Stoot zou ik nu niet zijn waar ik ben. Stoot heeft me geholpen om weer van die bank af te komen. Dankzij hen sta ik weer anders in het leven. Dat zou ik iedereen aanraden.

Wil jij jongeren in zwaar weer – zoals Dylan – steunen? Dat kan! We zijn altijd op zoek naar trouwe sponsoren die achter ons en onze sporters staan. Met jouw sponsorbijdrage kunnen we nog meer jongeren een jaarlidmaatschap bij een sportvereniging laten verdienen.

Ik ben er voor hem
Over STOOT

STOOT staat voor gelijke kansen voor iedereen. Er zijn te veel (jong)volwassenen die ongewild langs de zijlijn staan. We helpen deze groep graag met het vinden van aansluiting bij de samenleving, als dit hun zelf even niet lukt. Want iedereen zou de positieve gevolgen van sport moeten kunnen ervaren.

"Die glimlach bij het sporten. Daar doe ik het voor."
Rosanne Roeles, Co-founder STOOT
"Iemand helpen het beste uit zichzelf te halen".
Niels Bouman, Co-founder STOOT
Contact met STOOT
Zilverlaan 2
9743 RK Groningen
Club van 50
We zijn blij met onze sponsoren en sub-sponsoren