"Zelfvertrouwen. Dat is wat ik uit sport heb gehaald."
Kirsten ontdekt de kracht in haarzelf

Stoot helpt jongvolwassenen in kwetsbare situaties om de kracht in zichzelf te ontdekken door middel van sport. Eén van die jongeren was Kirsten. Bekijk hieronder het verhaal van Kirsten in 90 seconden video. Of lees het uitgebreide verhaal over hoe zij Stoot ervaren heeft.

“Vier jaar geleden ging het een stuk minder met me. Ik was depressief en woonde in het Hoendiephuis, een woning voor dak- en thuisloze jongeren. Ik had geen daginvulling en zag de toekomst somber in. Totdat ik met Stoot in contact kwam.

Mijn begeleider raadde toen Stoot aan! In gesprek met elkaar kwamen we erachter dat ik een uitlaatklep nodig had. Kickbokslessen waren een goede oplossing. De lessen waren inderdaad erg gezellig en leuk, waardoor het mij lukte om te blijven sporten. En doordat ik sportte met mensen met een vergelijkbaar verhaal, en doordat de trainers er ook vanaf weten, voelde ik me direct thuis. Hier vond ik weer zelfvertrouwen.

"M'n zelfvertrouwen was vroeger ver te zoeken."

Het mooiste moment was voor mij het stoten. Je moet namelijk geluid maken bij een stoot, want dan leg je er meer kracht achter. Dat durfde ik in het begin absoluut niet! Want ik liet nooit van mezelf horen. Maar op een gegeven moment lukte het wel! Dat voelde zo krachtig. Dat was echt mijn moment. Na de tien proeflessen ben ik toen zelf verder gaan sporten bij de kickboksvereniging. De ontlading die sporten geeft heb ik echt nodig. Achteraf ben je uitgeput maar het levert juist meer energie op!

Na de training fietste ik ook altijd extra snel naar huis omdat ik nog vol zat met energie. Gezonde ontlading. Vroeger heb ik ook wel de ongezonde manier van ontlading gezocht. Maar die had ik dankzij het sporten ineens niet meer nodig.

Dankzij Stoot ontdekte ik weer de kracht van het sporten. En kreeg ik weer zelfvertrouwen en zin om uit bed te komen in de ochtend. Dat is onbetaalbaar geweest. En dat kan ik iedereen aanraden.

Wil jij jongeren in zwaar weer – zoals Kirsten – steunen? Dat kan! We zijn altijd op zoek naar trouwe sponsoren die achter ons en onze sporters staan. Met jouw sponsorbijdrage kunnen we nog meer jongeren een jaarlidmaatschap bij een sportvereniging laten verdienen.

Ik ben er voor haar
Over STOOT

STOOT staat voor gelijke kansen voor iedereen. Er zijn te veel (jong)volwassenen die ongewild langs de zijlijn staan. We helpen deze groep graag met het vinden van aansluiting bij de samenleving, als dit hun zelf even niet lukt. Want iedereen zou de positieve gevolgen van sport moeten kunnen ervaren.

"Die glimlach bij het sporten. Daar doe ik het voor."
Rosanne Roeles, Co-founder STOOT
"Iemand helpen het beste uit zichzelf te halen".
Niels Bouman, Co-founder STOOT
Contact met STOOT
Zilverlaan 2
9743 RK Groningen
Club van 50
We zijn blij met onze sponsoren en sub-sponsoren