"Doorzetter. Zo kun je me inderdaad wel noemen."
Vincent ontdekt de kracht in zichzelf

Stoot helpt jongvolwassenen in kwetsbare situaties om de kracht in zichzelf te ontdekken door middel van sport. Eén van die jongeren was Vincent. Bekijk hieronder het verhaal van Vincent in 90 seconden video. Of lees het uitgebreide verhaal over hoe hij Stoot ervaren heeft.

“Veel jongeren die hebben problemen. Schulden, drankgebruik of soms nog erger… Ook mij zat het vroeger niet mee. Elke dag zat ik thuis. Vijf jaar lang heb ik in de bijstand gezeten, voordat ik mijn huis weer een keer uit kwam om iets actiefs te ondernemen. En dat lukte dankzij Stoot.

Via Stoot kon ik gaan kickboksen, en na één proefles was ik om. In het begin was het wel een opgave hoor, elke week een les volgen. Dat is wennen wanneer je zo lang hebt thuis gezeten. Maar later was één keer in de week niet genoeg! Het voordeel is ook dat de sportgroepen bestaan uit mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Dat is een extra stok achter de deur.

"Stoot gaf mij een schop onder m'n kont. Dat had ik nodig."

Uiteindelijk deed ik het voor mijn Sportkaart! Twaalf weken lang werk je hier naartoe. In trainingen, maar ook in persoonlijke opdrachten en in teamopdrachten leer je werken aan jezelf en aan je vaardigheden. En je sport natuurlijk veel. Wanneer je genoeg punten haalt in dit traject, geeft Stoot je een jaar gratis sporten. Toen kon ik eindelijk lid worden bij de kickboksvereniging! Dat was mijn droom. Stoot gaf mij een schop onder m’n kont. Dat had ik nodig!

Inmiddels werk ik zelfs weer veertig uur… Dat is wel even schakelen, na vijf jaar bijstand. Van sporten komt het momenteel dus te weinig. Als ik nu thuis kom, dan plof ik toch wat sneller op de bank. Maar dat is ook prima. Ik ben allang blij dat ik weer veel van de bank af kom, en dat sporten, dat komt echt wel weer goed..

Wil jij jongeren in zwaar weer – zoals Vincent – steunen? Dat kan! We zijn altijd op zoek naar trouwe sponsoren die achter ons en onze sporters staan. Met jouw sponsorbijdrage kunnen we nog meer jongeren een jaarlidmaatschap bij een sportvereniging laten verdienen.”

 

 

Ik ben er voor hem
Over STOOT

STOOT staat voor gelijke kansen voor iedereen. Er zijn te veel (jong)volwassenen die ongewild langs de zijlijn staan. We helpen deze groep graag met het vinden van aansluiting bij de samenleving, als dit hun zelf even niet lukt. Want iedereen zou de positieve gevolgen van sport moeten kunnen ervaren.

"Die glimlach bij het sporten. Daar doe ik het voor."
Rosanne Roeles, Co-founder STOOT
"Iemand helpen het beste uit zichzelf te halen".
Niels Bouman, Co-founder STOOT
Contact met STOOT
Zilverlaan 2
9743 RK Groningen
Club van 50
We zijn blij met onze sponsoren en sub-sponsoren